Diversen

Optredens Linner avonden 1

Optredens Linner avonden

Ongerein heeft met succes op de Linneravonden een aantal korte sketches opgevoerd. In willekeurige volgorde:

- Roll a other one

Optredens Linner avonden 2

- Bie de chinees, een sketch over het eten met stokjes bij de chinees.

 

Optredens Linner avonden 3

- ’t kepperke, een parodie op de dorpskapper Jo Föster uit Linne.

- ’t is get mit die hermenie, een humoristische satire op de Harmonie Lentekrans uit ons eigen dorp die erg actief is met acties zoals tuinaarde, wafels, kerststukjes, loterij, om de kas te spekken; achteraf werd ons dit stukje door sommige mensen niet in dank afgenomen, maar deze mensen begrepen de vastelaoves-humor niet.

- Kersbuim verkaupe, een sketch over het reilen en zeilen van de kerstboomverkoop langs de Rijksweg in Linne in de maand december. (Ria Theelen was Marie die de bomen verkocht en sprak als Fientje Diederen met de rollende r……).

- Waat eine Sinterklaos, een verlaat Sinterklaas bezoek aan een familie waarbij Sinterklaas een relatie heeft met de vrouw des huizes. Thei Peeters was Sinterklaas en Ria Theelen de vrouw des huizes. Het zoontje (Ed Janssen) ontmaskert Sinterklaas als hij de pantoffels ziet.

- Live TV-show van Monica Bak , met enkele diepte interviews, een talkshow waarbij de mensen in de zaal genoten van Monique Creemers als Monica, Ed Janssen als pastoor Baove d’Áerdt, Thei Peters als dokter Thei Oetker en Ria Theelen als Odilia Ingegatj, een missiezuster.

- Van Koninklijke Huize, een talkshow van Maartje van Megen (Monique Creemers) met Prins Bernhard (Ed Janssen), Maxima Zorregiëta ( Ria Theelen) en heer Olivier (Bert Theelen). Prins Bernhard was erg op dreef met sterke verhalen over zijn affaires met vrouwen en olifanten. Ons optreden in Linne maakte zoveel indruk op Pierre Cnoops dat we werden gevraagd op te treden op een Zuid-amerikanse avond in Maasbracht- Beek.

Optredens Linner avonden 4

- Talkshow met Maartje, in 2005 opnieuw een talkshow met Maartje (Monique Creemers). Deze keer bijzondere gasten zoals bisschop Frans Wierts (natuurlijk Ed Janssen), Erica Terpstra (Ria Theelen) en Klompen Toon van de Vinkenslag (Bert Theelen). Als gastspeler trad op Gé Haagmans Alias Peterrrrrrr R. de Vries. Dat hebben we geweten, Gé verzon er veel tekst bij en bleef aan het woord. 

De Kwekkerte vonden het ook erg amusant. Bij de sleuteloverdracht was weer een hoofdrol weggelegd voor Peterrrrrr R. de Vries. In het jubilieumjaar 5 x 11 van CV de Kwekkerte werd Peterrrrr R. de Vries uitgeroepen als prins. Nu kan geconcludeerd worden dat Ongerein een podium biedt voor aanstormende toneeltalenten en kandidaat-prinsen. 

- Jubileum of lang zal Opa laeve, 2006, een sketch over een 100-jarige opa, die het allemaal maar niks vindt op het jubileum, veel knotert op de zuster, bezoek krijgt van de echtgenote van burgemeester Willems uit Maasbracht en ook nog van z’n zoon van 80 jaar.